3 Oversete WordPress Plugins

Over det sidste års tid er jeg gået fra at være hygge-bruger til wordpress-narkoman. Faktisk tør jeg slet ikke tænke på hvor meget tid jeg har brugt på at sætte WP op og få sparket hjulene igang. Jeg bemærkede det idag da jeg satte endnu et wp site op, i min FTP klient var der over 10 sites gemt – så det er gået ganske stærkt. Når jeg nu bruger WP så ufatteligt meget er det faldet mig naturligt for at finde flere og flere nyttige plugins, og overraskende nok er der faktisk nogle af disse plugins som slet ikke bliver brugt af andre – derfor deler jeg dem da lige med dig.

1. Widget Context

Widget Context er et super snedigt plugin der gør at du kan afgrænse visningen af dine Widgets. Det er godt på rigtig mange punkter, du kan bruge det til at optimere enkelte dele af dit site rent SEO mæssigt, og så kan du vise det der er relevant i den rigtige kontekst. Det lyder måske lidt teknisk og abstrakt, så lad mig give dig et eksempel:

På min blog bioethanol-pejs.dk har jeg på forsiden en lille tekst om bioethanol pejse. Teksten er god idet den lige give læseren info om hvor han er, og så skaber den da også lidt SEO mæssig værdi idet der pludselig kommer lidt tekst på forsiden. Under normale omstændigheder ville teksten blive vist på samtlige sider, men går du ind under min anden kategori fx. sikkerhed ser du at teksten er ændret. Det har jeg gjort ved hjælp af Widget Context.

Widget Context vises hver gang du arbejder med widgets som et udvidet faneblad under den enkelte widget som du har lagt ind under din sidebar. Derfra kan du vælge om en widget kun skal vises på forsiden, kategorier eller hvor det er relevant. Summasumarum er at du får mulighed for at styre indholdet i sidebaren meget bedre – og det er da ganske snedigt, ikke?

2. WP No Category Base

Jeg tror egentlig navnet siger sig selv, og hold op hvor har jeg ledt længe efter det plugin. Jeg ved ikke om jeg er den eneste, men det har altid irrirteret mig at wordpress som standard smed en ligegyldig /category/ extension på alle URLs der relaterede til en kategori. Da jeg aldrig har været den store programmør kunne jeg ikke rigtig gøre noget ved det – men det kan jeg nu!. Man installerer faktisk bare pluginet, og så laver den en 301 redirect fra ditsite.dk/category/dinkategori -> ditsite.dk/dinkategori. Så behøver du ikke bekymre dig om at miste linkjuice, besøgende og hvad der ellers måtte være.

3. Broken Link Checker

Et sidste plugin som jeg også har haft stor gavn er broken link checker. Det er naturligt at en hjemmeside udvider sig og udvikler sig over tid. Måske sletter man et blogpost, omdøber en side – og uanset hvilken af delene du måtte give dig i kast med, så risikerer du at der er et link der dør pga du har ændret dit site. Et helt andet scenarie er at det site, blogpost eller andet du linker til på mystisk vis bliver fjernet – og så har du et dødt link. Jeg har en ide om at google ikke bliver glad for det, da kvaliteten ikke er i top og idet dit blogpost måske er uddateret?.

Alt i alt et simpelt plugin der er lige til at gå i krig med. Det fortæller dig præcis hvor og hvilket link der er gået i stykker, og så kan den faktisk sende en email til dig når det sker. Jeg har dog til tider oplevet at pluginet har dødsdømt et link der stadig var i live, så vær ikke for hurtig på aftrækkeren når du erstatter eller fjerner et link ;)

Du kan finde de tre plugins her:

Widget Context

WP No Category Base

Broken Link Checker

Det er langt fra de eneste plugins jeg fylder på mine blogs, splogs og sites der kører med WP. Jeg ville gerne dele de andre med jer, men der er så mange der allerede har gjort det – så jeg ville bare sige det samme på en anden måde, og det er jo fjollet!. Jeg tror dog at disse små plugins kan vise sig ganske nyttige for dig hvis du giver dem en chance – og hvis du arbejder med WP.

Hvad siger du?: Har du spørgsmål til de plugins jeg bruger, eller har du selv nogle plugins som er oversete? Så håber jeg du vil dele dem med mig og alle de andre der læser her! Tak!

Comments

 1. says

  Hej Mikkel,
  Tak for at kaste lys over 3 stk rigtig gode plugins, som jeg selv bruger flittigt på mine WordPress sider.

  Til andre læsere, så vil jeg da gerne anbefale følgende:

  Til at lave kontaktformular: Contact Form 7
  Få billeder til at fremstå flot, når der trykkes på dem:FancyBox for WordPress
  Til at linke internt automatisk: SEO Auto Linker
  Få læsere til at snuppe dit rss feed: WP Greet Box

  Mvh.

  Kristian
  :)

  • says

   Hej Kristian,

   Tak for din kommentar og dine anbefalinger, det var lige præcis det jeg håbede på at få ud af dette post – en masse gode plugins jeg selv(og andre) har overset ;)

 2. says

  Hej Mikkel.
  Tak for din lille liste, jeg vil fluks hente og afprøve pluginnet widget context, lyder som det jeg lige står og mangler.
  Hvis jeg skal fremhæve et plugin der er en fast del af mine installationer, må det være shortcode pro.
  Det er et plugin med uanede muligheder, der er ingen shortcodes med, det er ideen at man selv laver sine shortcodes. Jeg bruger det til at style mine indlæg med lidt simpel html og css. Men der kan også bruges mere avanceret kode.
  Kan kun anbefales.
  ps. min ip er ikke aktiv endnu, arbejder stadig med indholdet.

 3. says

  Hej Mikkel
  Tak for de oversete plugins. Jeg har med det samme givet mig i kast med at skrive widgets til de enkelte kategorier. Det var faktisk et plugin jeg selv har ledt lidt efter uden held.
  Og så vil jeg da lige komplementere dig for den fine bioethanol blog du har lavet. Den er gennemført og godt lavet.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *