SEO ninja for 1243,75

Er du en af de mange der har overvejet at smide små tusinde kroner efter et medlemsskab af e-uni ved Thomas Rosenstand? Så bør du måske overveje at læse mit review af e-uni – et af de få. Jeg tager meget selvisk udgangspunkt i min egen situation og min egen forventning. 

 

For at fortælle historien vil jeg tage dig lidt tilbage i tid først.

 

Sommer 2009Jeg er sur efter at have læst SEO-LEX.. Rigtig gal endda.. Den webshop min kollega og jeg har smidt en masse penge efter er fuldstændig ubrugelig i.fht. SEO. Vi kan ikke ændre metadescriptions. Vi kan ikke lege med robots.txt. Vi kan ikke engang ændre rækkefølgen på vores produkter. Vi kan faktisk næsten ingenting andet end at starte forfra.

Jeg tænker for mig selv.. Tak Thomas… tak…

Sommer 2010Jeg har endelig overbevist min kollega om nødvendigheden af SEO og CMS systemet er skiftet fuldstændig ud. Der er blevet truffet nogle hårde men nødvendige beslutninger omkring designet og kommunikationen. Nu kan arbejdet endelig begynde for alvor.

Som du kan læse mellem linjerne er der sket en udvikling i det jeg har lært omkring SEO. Når man arbejder med, og fordyber sig i noget er det naturligt at man ikke bare lærer mere, men får flere spørgsmål. Jeg begyndte langsomt at rykke mig fra at have det hvide bælte i SEO til det gule [Learning by doing] . Der var dog en del ubesvarede spørgsmål, og jeg havde en klar fornemmelse af at der var ninja tricks jeg gik glip af, men hvordan skulle jeg lige lære dem?..

Julen 2010Som sendt fra himlen kommer e-university /som det hed dengang/. Umiddelbart virker det som en perfekt mulighed for at få svar på en masse spørgsmål. Jeg får dårlig samvittighed når jeg bare skriver en email eller PM og håber på svar, jeg betaler jo ikke for det?. Jeg beslutter mig først for at vente et par måneder for at se hvad der kommer af artikler, og beslutter mig selvfølgelig efter et par uger at melde mig ind. Jeg er bare nysgerrig.

Siden jeg meldte mig ind er der gået ca. 6 måneder. Der er i skrivende stund 48 artikler med ialt 1.266 kommentarer. I forumet er der 235 tråde og 1.309.. 1.310 kommentarer.. (!).

Hvad får du?

Du udover en fandens masse fantastiske indlæg fra Thomas er der også en del gæsteindlæg fra bl.a. Grosen Friis. Tilsammen poster de artikler og videoer ca. 5 gange om måneden hvor der gives mange praktiske tricks. Det betyder at man ofte kan gå i krig lige efter et indlæg – og det er i sig selv super værdifuldt.

Emnerne drejer sig typisk om linkbuilding, onsite optimering, seo-værktøjer og generelt bare en masse gode råd. Typisk får man en masse værktøjer at arbejde med. Der er bl.a. blevet lavet et fantastisk excel værktøj, fundet en tekstspinner og mange andre ting. Jeg tror at seo-ninjaer af højeste rang alligevel syntes det er pengene værd, der er altid noget man kan lære, der er altid noget man har overset. Har man spørgsmål, stiller man dem – og så får man svar. Hvis ikke af Thomas eller Grosen, så af alle de andre medlemmer, og det er nemlig en helt anden fantastisk ting.

Der er andre mennesker end underviserne

Igennem mit cand.merc studie på CBS har jeg lært en masse. Det er spændende, jeg er blevet klogere, men det har ikke været det bedste for mig. Jeg har fået et stærkt netværk – og det samme kan du få på e-uni. Jeg vil tro at næsten alle vil hjælpe dig hvis du spørger dem, og alle deler en masse med hinanden derinde – tips, tricks og meget andet. Der er en hel forum sektion, og den er absolut guld værd. Det man kan finde på forum’et indeholder, men begrænser sig ikke kun til:

 • En gratis HD video om linkbuilding
 • Link/artikel bytte
 • Feedback på hinandens site
 • Linkbuildingstrategier
 • Onsite optimering
 • SEO værktøjer
 • Plugins
 • Erfaringer

…..

Og jeg kunne blive ved..

Pointen er bare den, at der bliver delt så meget information at man tror det er løgn. Er man væk 14 dage er man gået glip af en del. Der bliver ca. skrevet en artikel om ugen af “underviserne”, men i forumet sker der noget hver dag.. næsten hver time..

Hvad har jeg fået ud af det?

Udover ovennævnte må jeg indrømme at jeg har fået rigtig meget ud af mit medlemsskab. Som jeg kort var inde på har man med e-uni en perfekt mulighed for at møde andre mennesker der arbejder seriøst med online markedsføring. Det har for mig betydet at jeg har fået et par fantastiske forbindelser som i den grad har påvirket min forretning. Kombineret med hvad jeg har lært kan jeg konkret sige at mit arbejde med SEO er blevet så godt, at jeg er blevet spurgt til råds af venner og bekendte. Jeg er selvfølgelig også steget et par pladser på mine nøgle keywords, og der er da ingen tvivl om at det har gjort at e-uni har betalt sig selv hjem. Jeg ved bare meget mere nu.

En anden effekt det har fået på mig er at jeg er begyndt at arbejde meget mere med internettet. Jeg har bl.a. startet min blog, jeg er blevet twitter-addict og så har jeg siden e-uni tilføjet 5-10 flere hjemmesider til virksomheden. Det gælder kampagne sites, blogs og meget andet guf. Meeeen, det er selvfølgelig ikke kun e-uni’s skyld, det har bare forstærket lysten!

Hvem er e-uni for?

Det ved jeg faktisk ikke rigtig. Der er lidt et problem med fokus for tiden som jeg tror lektor er opmærksom på. Jeg har set ham skrive et par gange at han har “antaget at medlemmerne har læst SEO-LEX”, det har de bare ikke alle. Jeg ved ikke om det har gjort at der ind imellem er kommet nogle lidt “bløde” artikler, men man kan på den anden side heller ikke dele guf ud konstant.

Min umiddelbare vurdering er at alle der allerede arbejder med SEO kan få gavn er e-uni. Skal du til at starte vil jeg klart anbefale at du tager fat på en bog før du giver dig i kast med e-uni. Det gør at du får meget mere ud af de posts allerede er skrevet. Leger man med ilden er det en fordel at man har brændt sig før – så bliver man ikke overrasket. Det er naturligt når der kommer nogle ninjatricks at man skal træde varsomt. Jeg har selv været ret heldig, og der hersker ingen tvivl: jeg er gået fra det gule bælte til SEO ninja, men jeg lærer stadig :).

Forlænger jeg mit medlemsskab?

Et vigtigt spørgsmål jeg har overvejet på det sidste er om jeg bliver hængende. Umiddelbart ved jeg det ikke endnu – jeg skal ærligt sige at jeg har lært så meget at jeg sagtens kunne sige tak for nu. Men fordelen ved at blive hængende er klar: Google er en underfundig ting der hele tiden udvikler sig, og dermed ændrer forudsætningerne for SEO sig konstant. Det betyder at jeg skal holde mig up to date med en masse ændringer (Panda panda panda), nye evalueringsparametre og jeg ved ikke hvad. Derfor tror jeg ikke at jeg kommer uden om at forblive en del af e-uni. Og igen, det kan jo være der kommer flere værktøjer og ideer på bordet jeg ikke har set.

Hvad er fanden er konklusionen?

Den er lidt svær. Begynder du fra bunden er mit råd klart: læs en e-bog om SEO, begynd at kigge på et par blogs som SEO og begynd generelt at lege med det. Er du tvivl om hvordan du rent praktisk skal starte, så har du læst en forkert SEO bog, seo-lex eller tilsvarende gør langt hen ad vejen meget af arbejdet for dig. Når du har styr på det basale og gerne vil sætte fut i fejemøget, så giv dig i kast med e-uni. Du kan også vælge at investere i begge dele samtidig, personligt læste jeg SEO-LEX på en aften, og det er da rart at have noget mere at læse på bagefter ;-)

Får du så en god kickback for al den ros?

Næh egentlig ikke. Jeg har været bundærlig, og jeg påpegede også det største problem: der kunne godt være mere fokus på et segment. Ligenu føler jeg der er lidt tvivl om det er for alle, begynderen, de øvede eller eksperterne. Og det er faktisk den eneste ulempe. Om e-uni så kostede det dobbelte ville det ikke være negativt. Som jeg dog påpegede kan man heller ikke forvente at der kommer artikler som man selv kan bruge hver gang – til gengæld kan man få hjælp når man har brug for det.

Når det så er sagt håber jeg at du forstår at det blot er set fra min synsvinkel. Jeg ved ikke hvordan min anmeldelse havde været hvis jeg var nybegynder.

Du kan finde e-uni og lære om søgemaskineoptimering her.

Har du spørgsmål? Så stiller du dem selvfølgelig bare, så skal jeg (eller et andet e-uni medlem) nok besvare det :)

Comments

 1. says

  Super anmeldelse – jeg er meget enig i din konklusion!

  Men vil du ikke overveje at gøre teksten mørkere? Den hvide baggrund og den lyse tekst gør det svært at læse!

  • says

   Hej Andreas, Tak for for din kommentar :)

   Det havde faktisk irriteret mig lidt mht teksten, har bare ikke fået gjort noget ved det før nu! (tak)

 2. says

  Hej Mikkel

  Tak for den flotte anmeldelse. Selvfølgelig bliver du hængende – ellers går du jo glip af alt det guf, jeg har i posen til lige efter, dit medlemsskab er udløbet ;-)

  Fokusområdet… Uha ja… Der kommer faktisk snart noget basic video med lidt tips og tricks til de få, der ikke har SEO-LEX. Og andre kan såmænd sikkert også tåle en opfriskning af og til.

 3. says

  God og omfattende gennemgang. E-Universe er absolut også godt for øvede, man skal bare lige bruge et par guldkorn her og der så er det hele tjent ind på få timer, også er det jo et helt år med viden tilbage , bagefter :)

  • says

   Hej Jimi, tak fordi du tog dig tiden til at smide en kommentar til mit review af e-uni.

   Jeg må også indrømme at det er helt vildt så meget man som nyt medlem kan få adgang til nu – og der kommer hele tiden mere. Så glæder mig bestemt til at se hvad det næste halve år bringer, det kan jo være man kun har set toppen af isbjerget ;)

 4. says

  Meget flot anmeldelse og jeg er enig i meget af den. Denne her er meget rammende:

  Meeeen, det er selvfølgelig ikke kun e-uni’s skyld, det har bare forstærket lysten!

  Nemlig! Udover E-universe efterhånden er blevet en stor database af SEO ressourcer, så hjælper det mig også med at holde fokus på det daglige SEO arbejde. Så jeg er bestemt også medlem til næste år :-)

  • says

   Hej Lars,

   Velkommen og tak fordi du smed en kommentar :)

   Efter at have gennemgået mine tanker om e-uni kan jeg ikke lade være med at glæde mig til det næste der kommer. Men du har ret i.fht. fokus, SEO kan godt gå hen og blive noget man arbejder med når man har tid – men når der kommer et post går man i krig, så man blir hele tiden holdt ved ilden :)

 5. says

  Da jeg lige var tilmeldt E-Universe skrev jeg “Ses i toppen af Google”. Var på toppen af Google 4 dage efter på søgeord som “professionel hjemmeside”.

  Jeg havde arbejdet på placeringer i den retning i løbet af sommerferien, men det var der jeg virkeligt røg op.

  Det er var altså også nogen af de rigtigt fede tricks derindefra jeg brugte :-)

  Gode muligheder du har skrevet om. Tusind tak for det. Nogen havde jeg faktisk overset, men der er også et helt år endnu til at lære det hele. Udover jeg er sikker på Thomas Rosenstand og de andre dygtige mennesker der bidrager med kvalitetsindhold ikke lige stopper foreløbigt. Det håber jeg i hvert fald ikke. Måske håber jeg i al hemmelighed at priserne stiger så der er færre af os der sidder “på kagen” :-)

  • says

   Hej Gita, Tak for din kommentar, den er jeg glad for ;)

   Fedt at du steg så hurtigt i google, har også selv oplevet at det kan gå ret stærkt lige pludselig!. Der er helt bestemt masser af guf gemt på e-uni der kan hjælpe dig med at styrke din position, og her er forumet særligt et godt sted at starte. Generelt må jeg sige at netværket også er helt iorden!

   Og så er jeg enig, der må gerne være lidt færre der kommer derind så man har lidt konkurrencemæssige fordele.. Men i det mindste har vi fået et forspring! ;)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *